Sira

Sira

Sira, volgens stamboom Dunga geheten, is onze 2e hovawart. Ze is geboren op 26 mei 2014. Ze heeft 2 blonde broers en 2 zwart blonde zussen. Sira was de grootste en zwaarste pup uit het nest en liet zich dan ook niet het kaas van het brood af eten! Met 7 weken leeftijd kregen wij deze leuke en ondeugende pup toegewezen en met 8 weken mochten we haar meenemen naar huis. Al snel bleek deze stoere pup in huis toch niet zo’n handenbindertje te zijn als dat wij verwacht hadden. Ze heeft in haar jonge jaren geen meubels gesloopt maar kwam zo af en toe wel heel ondeugend de blaadjes uit de tuin in de kamer versnipperen. Naar de honden in het uitlaatgebied had ze veel respect en wist perfect haar plek tussen “de grote jongens”.

Ze heeft een super vriendelijk en sociaal karakter en weet iedereen zijn/haar hart te veroveren. Ze is niet vies van een knuffel, en op uitnodiging kruipt ze, hoe groot ze ook mag zijn, af en toe graag bij je op schoot! Ze is ook altijd in voor een spelletje en daagt je dan ook vaak uit voor een partijtje touwtrekken met haar flostouw. Ze is gek op de kinderen uit de buurt en komt ze graag een kusje en knuffel brengen. Hierbij is ze soms een beetje enthousiast waardoor kinderen wel eens schrikken want er komt natuurlijk wel een grote hond op ze af. Gelukkig zijn kinderen al snel over de schrik heen en vinden ze het toch wel heel leuk om even met Sira te knuffelen!

Op cursus is ze een uitblinker. Zo nu en dan trekt ze haar lolbroek aan en zet ze de boel op stelten maar dit zorgt weer voor een hoop gezelligheid en leuke momenten. Van jongs af aan is het haar hobby naar cursus te gaan en doet daar ook haar uiterste best! Een hobby waar ze nog lang geen genoeg van heeft! Momenteel is ze druk bezig haar speurneus te gebruiken tijdens haar speurcursus.

Sira heeft de mag+ test goed afgerond. De oogtest was prima en heeft met de röntgen een HD-A uitslag gescoord. Om uit te sluiten dat Sira aanleg zou kunnen hebben voor DM hebben we haar daarop laten onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat ze DM Vrij is.