Pups

Pepper fan Dotinga State (small)

Vader: Pepper fan Dotinga State

Moeder: Dunga Hovawart’s de Gouwe Streek

We verwachten dat Sira begin september loops gaat worden, en hopen dat er half september een succesvolle dekking gaat plaatsvinden.

We hebben met behulp van de rasvereniging een geschikte dekreu gekozen voor Sira. Wij vonden het belangrijk dat de reu net als onze Sira een sociaal en vriendelijk karakter heeft. Zodoende kwamen we bij de reu Pepper.
Pepper is een mooie, vriendelijke, speelse en sociale hond. Pepper heeft de mag+ test goed afgerond en de oog test was prima. Ook Pepper heeft bij de röntgen een HD-A uitslag gescoord.

Op de nieuwspagina houden we u op de hoogte over de laatste nieuwtjes. Als u belangstelling heeft voor een pup kunt u contact opnemen via de contactpagina.

Op de valreep toch nog even een aantal foto’s!
Wat ging de tijd toch snel.. 8 weken alweer om. Overmorgen gaan de eerste pups al verhuizen naar hun nieuwe huisjes. Wat wordt het hier dan stil in huis zeg! We gaan nog even van ze genieten zolang ze hier allemaal nog zijn.

12-02-2018

De pups zijn inmiddels al weer 6 en een halve week oud en ze zijn uitgegroeid tot echte hovawartjes, mooi, ondeugend en super eigenwijs. Het was voor hun een bijzondere week waarin ze met veel nieuwe dingen te maken hebben gekregen. Dinsdag kwam de raad van beheer om de pups te chippen en DNA af te nemen. Ze deden het allemaal super goed. Een klein piepje en klaar. Op woensdag naar de dierenarts voor de eerste inenting. Allemaal moesten ze mee in de auto in een grote doos. Op de heenweg werd er veel geklaagd maar het autorijden ging prima. Niemand is ziek geworden of heeft geplast of gepoept in de doos. Gelukkig zijn alle pups gezond. Op de terugweg werd er minder geklaagd aangezien ze toch wel erg moe waren geworden van alle indrukken bij de dierenarts. Donderdag weer ontwormd en vandaag konden ze dan eindelijk aan de riem mee naar buiten. Dit ging redelijk goed. Een paar hadden in de kamer al geoefend met de riem maar buiten is toch wel erg spannend. Een paar pups vonden het erg leuk buiten en een aantal vond het toch wel heel erg spannend. We blijven oefenen dus er wordt de aankomende dagen meer gewandeld!

29-01-2018

Het is alweer een tijdje geleden maar het was hier druk, druk, druk. De puppies zijn nu 4 en een halve week en groeien als kool. Ze zitten nu allemaal op 2 kilo of meer. Ze worden steeds leuker en hun karaktertjes komen zo langzamerhand wat naar voren. Zaterdag zijn ze verhuisd naar een ruime ren in de woonkamer. Hier hebben ze de ruimte om lekker te kunnen rennen en spelen. In de ren staat ook de bench en dit vinden ze een heerlijke plek om in te slapen. We zijn voorzichtig begonnen met zindelijkheidstraining en wat puppies beginnen het nu al een beetje te snappen. De meeste vinden het toch wel makkelijk om overal door de ren te plassen en te poepen alhoewel de bench poep en plas vrij blijft. Ook zijn we begonnen met het zo nu en dan aanbieden van ander voedsel zoals stukjes gekookte ham en gehakt. In het begin toch wel vreemd en voorzichtig maar vervolgens grijpen ze je het bijna uit je handen. Ook leren ze nu water te drinken uit een waterbakje in de ren. Dit is nog wel een gesmeer want het is toch wel erg leuk om door het waterbakje te wandelen en te graven. Kortom genoeg leven in de brouwerij!

18-01-2018

Alweer 3 weken oud vandaag! Wat gaat de tijd toch snel. Het ravotten is begonnen. Happen in de staart van je broer of in de oren van mama en lekker spelen met het speelgoed. Gisteren voor het eerst geweekte brokjes voorgeschoteld gekregen en jeetje wat was dat lekker zeg! Vandaag voor het eerst in de woonkamer gewandeld. We doen het steeds beter en de meeste tandjes zijn nu toch echt wel voelbaar! En wat zijn ze scherp. Dit weekend wordt druk met visite van een deel van onze aanstaande baasjes. Die willen natuurlijk graag zien hoe mooi we zijn en hoe goed we groeien.

14-01-2018

Even weer wat beter nieuws. We zijn nog voorzichtig maar het lijkt de goede kant op te gaan met de pups! Oogjes open en een aantal luistert aandachtig naar wat we allemaal te vertellen hebben. Eerste stapjes worden gezet en iedereen heeft zijn of haar blaf ontdekt. Ook komen de eerste tandjes door en zijn ze voor de eerste keer ontwormd. Er gebeurd zoveel in maar een aantal dagen. We hopen dat de pups het nu goed blijven doen. Heerlijk genieten van alle kleine veranderingetjes. Het zijn nu toch echt wel mini hondjes aan het worden!

10-01-2018

We vinden het heel erg om te moeten mededelen dat we ook de 5e pup hebben moeten laten gaan. De pupkoper die hierdoor ook geen lieve pup mag verwelkomen is hierover geïnformeerd. We hopen dat dit de laatste pup was waar we afscheid van hebben moeten nemen. Dit zijn verschrikkelijke berichten om te moeten vertellen en we hopen dat dit niet meer nodig hoeft te zijn in de toekomst.

09-01-2018

We hebben helaas slecht nieuws. We zijn afgelopen weekend getroffen door een virus in de werpkist. Het gaat om een heersend buikgriepvirus onder de honden die naar binnen is gewaaid op het verkeerde moment. Ze zijn gewoon nog veel te jong. We hebben dan ook met veel pijn in ons hart afscheid genomen van nu al 4 van onze prachtige pups. We hebben ervoor geknokt zoveel we konden maar het heeft voor deze 4 niet mogen baten. De mensen die hierdoor helaas geen pup mogen verwelkomen in hun gezin zijn hierover geïnformeerd. Het is nog spannend voor 2 van de pups die zijn gisteren en vannacht opgenomen geweest bij de dierenarts en ze moeten nu toch echt voor zichzelf gaan knokken door goed te drinken bij mama. We hopen dat de overgebleven 9 pups gezond mogen opgroeien.

04-01-2018

Hallo hier zijn we weer! Even een wekelijkse update. We groeien allemaal snel, de een iets sneller dan de ander maar we groeien als kool! Onze eerste fotoshoot hebben we gehad! Dit heeft veel moeite en geduld gekost maar het is gelukt. We hebben allemaal onze eigen kleur bandje om:
Reu rood: Alvin, Reu geel: Atlas, Reu beige: Arthos, Reu grijs: Andor, Reu Oranje: Arco, Reu paars: Ayden, Reu blauw: Archie, Reu bruin, Aslan.
Teef roze: Anka, Teef aqua blauw: Ashley, Teef groen, Amy, Teef paars met ring: Ayka, Teef zwart: Amra.

28-12-2017

Hier zijn we dan! Met zijn dertienen! Een groot aantal maar we doen het tot nu toe allemaal goed.
5 teefjes en 8 reutjes. Allemaal black and tan, de een wat donkerder dan de ander. Mama doet het super. Een extreem dunne buik maar dat word gauw weer gevuld nu er weer plek is in de buik voor eten. De eerste 2 weken hebben ze zoveel mogelijk rust nodig dus bezoek wordt beperkt tot een minimum. We wachten de eerste paar dagen af voor we bericht gaan geven aan de nieuwe baasjes van deze knapperds.

22-12-2017

Sira zit vol verassingen! Een buik vol pups.. dat was even schrikken.
Op de röntgenfoto hebben we 11 pups kunnen tellen en er word getwijfeld over een 12e en 13e pup die niet goed te zien zijn op de foto. Wanneer er meer dan 9 pups verwacht worden blijkt dit zelfs op een röntgenfoto moeilijk te tellen. We wensen jullie dan ook veel plezier met het tellen van de kopjes op de foto! De dierenarts verwacht dat haar bevalling zondag gaat plaatsvinden. De pups beginnen Sira elke dag wat meer te plagen en ze heeft dan ook wat meer moeite met deze laatste dagen van haar dracht. We zijn benieuwd als de bevalling ook echt aankomende zondag gaat komen. Jullie horen na de bevalling meer over het verloop van de bevalling en natuurlijk prachtige foto’s van de mooie pups.

19-12-2017

We zijn alweer begonnen aan de 8e week. Wat gaat het toch snel! Sira blijft maar groeien.
De werpkist staat en Sira vind het een heerlijk plekje om te liggen. Nu nog samen met haar favoriete knuffels maar straks met al haar lieve pups. Sira is nu al 10 kilo aangekomen. De pups trappelen nu zoveel in haar buikje dat je ze zo nu en dan kan zien bewegen. De laatste lootjes voor Sira. Vrijdag worden de röntgenfoto’s gemaakt en kunnen we gaan tellen hoeveel pups er verstopt zitten in haar buik. De pups zien er nu uit zoals op de afbeelding is afgebeeld.

Week 8 dracht:
De pups blijven groeien. De pups zijn nu makkelijk voelbaar en bewegingen van de pups zijn ook zichtbaar.

13-12-2017

Sira haar buikje groeit als kool! Ze zit nu ook al in de 7e week van haar dracht. Aankomende vrijdag gaan we haar werpkist plaatsen. We kunnen haast niet meer wachten om haar mooie pups te mogen verwelkomen. Toch moeten we nog even een paar weken geduld hebben. Sira zoekt de meest comfortabele plekjes om te slapen. Tijdens het slapen zit zo’n dikke buik natuurlijk wel in de weg. De pups zien er op dit moment zo uit als op de foto is afgebeeld.

Dracht week 7:
Het skelet begint zich te verharden en is nu ook zichtbaar op rontgenfoto’s. Vanaf dag 45 zijn de harttonen met een stethoscoop of doppler duidelijk hoorbaar. 

06-12-2017

We zitten in de 6e week en Sira haar buikje groeit met de dag! We houden haar gewicht elke week nauwkeurig bij en ze is de afgelopen weken toch zeker wel 3 kilo gegroeid. Volgende week gaan we de werpkist plaatsen en kan ze hier haar eigen vertrouwde plekje van creëren. We houden haar groeiende buikje in de gaten de aankomende weken en over 2 weken gaan we vol goede moed de röntgenfoto laten maken. We zijn erg nieuwsgierig  met hoeveel pups Sira ons gaat verassen! We zijn de laatste dingetjes aan het verzamelen zoals de gekleurde puppybandjes, het puppyspeelgoed enzovoort. De pupjes van Sira zien er op dit moment uit zoals op de foto is afgebeeld.

Week 6 dracht:
De foetus blijft groeien. De foetus begint steeds meer op een hondje te lijken. Zijn longetjes zijn nog steeds in ontwikkeling.

28-11-2017

Hoera! De eerste puppyfoto’s zijn een feit!
Super enthousiast zijn we na deze prachtige echobeelden. Op de echo zijn 6 pups te tellen en er zijn er meer! Over 3 weken kunnen we de röntgenfoto laten maken en kunnen ze tellen hoeveel pups er precies komen. We gaan jullie de komende weken op de hoogte houden van de groei en nieuwtjes van Sira met haar groeiende buik.

Week 5 dracht:
De foetus ontwikkelt zich verder. Bij het miniatuurpupje ontwikkelen zich nu huidskleur, tenen, nagels, tanden, snorharen en geslachtsdelen. De ogen die tot nu toe steeds open waren zullen zich nu sluiten. Doordat de ontwikkeling van de organen ten einde loopt, worden de foetussen nu minder kwetsbaar.

13-11-2017

Hallo allemaal! Even weer een kleine update. We zijn nu 2 weken verder en het moment van de waarheid, de echo komt steeds dichterbij! Zo duren 4 weken wel erg lang hoor..
Sira slaapt veel en vraagt veel aandacht. Ze heeft nu een heerlijk plekje gevonden op een deken naast de bank, mooi verstopt achter een poefje. Ook heeft ze erg veel honger! Als ze de kans krijgt wil ze graag een hapje mee eten van je broodje. Spannend maar we moeten toch echt nog 2 weken wachten op de echo.

week 2 dracht:
de embryo’s worden gelijkmatig verdeeld over de baarmoederhoorns en hechten zich vast aan de baarmoederwand. Celdeling vindt plaats. Op de 14e dag heeft de foetus een hoofd, ruggengraat, ledematen in aanleg en een staartje. De foetus is zeer kwetsbaar.

29-10-2017

Dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Het progesteron gehalte van Sira gaf vrijdag aan dat de dagen zaterdag en zondag de perfecte dagen zouden zijn voor een dekking. We hebben toen een overnachting geboekt en zijn vertrokken naar Noordwijkerhout.
Pepper en Sira zijn een heel leuk stel en de timing was inderdaad perfect! Pepper heeft erg veel energie in de dekking moeten steken maar het is gelukt! Zowel zaterdag als zondag. Wij zijn allemaal erg blij met 2 keer een succesvolle dekking.
Nu afwachten wat de echo over 4 weken laat zien! Spannend..
Wij hebben hoop en vertrouwen op een goede afloop en willen dan ook Raymond en Marja heel vriendelijk bedanken voor hun hulp en goede zorgen.

15-10-2017

Het is zover! Sira heeft een tijdje op zich laten wachten maar ze is nu toch echt loops geworden!
De aankomende weken gaan we ons bezig houden met het bepalen van het juiste dektijdstip. Met behulp van progesteron testen kunnen we dit tot de dag nauwkeurig bekijken.
We gaan vanaf nu ook regelmatig nieuwe updates plaatsen op de website van bijvoorbeeld de dekking, echo enzovoort.
Het gaat nu allemaal beginnen! Spannend maar we hebben er veel zin in! We hopen dat alles goed gaat en we over een tijdje een nestje met prachtige pups mogen verwelkomen bij ons in huis!

13-08-2017

Op zondag 13 augustus zijn wij naar Noordwijkerhout gereden om kennis te maken met Raymond en Marja (de eigenaren van Pepper) en Pepper, de reu die hopelijk de vader gaat worden van Sira’s (Dunga’s) puppies.

Na een lange autorit kwamen we bij hun aan. Wat een geluk dat Raymond en Marja zo’n mooie grote tuin hebben waarin Sira en Pepper rustig konden kennismaken en spelen. De kennismaking verliep heel goed. In het begin wat afwachtend, om vervolgens wel samen op te trekken en hierna lekker samen onder de tafel te gaan liggen.

Pepper is niet alleen een prachtige reu om te zien maar heeft ook een prachtig karakter. Zeer lief en sociaal. Een mooie, lieve knuffelbeer maar ook waaks wanneer dat nodig is.

Wij zijn heel blij met dit koppel. Hier moeten volgens ons wel hele mooie puppies van komen. Wij hebben er zin in. Nu nog wachten tot Sira loops gaat worden. We houden jullie op de hoogte.